top of page

Acerca de

closeup-therapist-explaining-arthritis-symptoms.jpg

Reumatológia

Reumatológiai szakrendelés

A reumatológiai szakrendelésünkön az ízületi gyulladás és az ízületek, izmok és csontok egyéb betegségeinek diagnosztizálásában és kezelésében jártas szakorvosok segítségével nyújtunk teljeskörű diagnosztikát és komplex kezeléseket.

Mikor érdemes felkeresni reumatológiai szakrendelésünket?

  • Izom fájdalom vagy gyengeség fennállásakor

  • Csontritkulásra hajlamosító betegségek (pl. pajzsmirigy túlműködés, cukorbetegség) esetén

  • Hosszú ideje fennálló mozgásszervi panaszok esetén

  • Ínhüvelygyulladások, Izomhúzódások esetén

  • Mozgási nehézségek, járászavar esetén

  • Gerinc- és hátfájdalom esetén

  • Reumás megbetegedések miatt kialakult deformitások esetén

  • Autoimmun eredetű mozgásszervi betegségkor

  • Lábboltozati problémák, Achilles-ín fájdalom esetén

Image by Nino Liverani

A reumás betegségek néhány típusa nehezen azonosítható a korai stádiumban. Fontos a korai, átfogó diagnózis megállapítása, hogy a megfelelő kezelések mielőbb megkezdődhessenek.

Egyes mozgásszervi rendellenességek a betegség korai szakaszában reagálnak a legjobban a terápiára, így gyermekek esetén kiemelten fontos, hogy mielőbb diagnosztizálhassuk a problémát. 

A reumás betegségek gyakran változnak, átalakulnak az idő múlásával. Az AQUA Gyógyászaton Dr. Kedves Melinda főorvos a diagnózis felállítását követően szorosan együttműködik a betegekkel a személyre szabott kezelési program kialakítása érdekében.

Komplex kezelések, vizsgálatok.

Dr. Kedves Melinda reumatológus főorvos több éves kórházi tapasztalattal rendelkező szakmai hátterével kikérdezi a pácienst a panaszaival kapcsolatban, majd képalkotó diagnosztikai eljárásokkal megállapítja az elváltozást és a megfelelő kezelési formát. Reumatológiai szakrendelésünkön MR/CT/RTG vizsgálati lehetőségek is rövid határidővel rendelkezésre állnak.

Komplex kezelések:

Számos panasz esetén a diagnosztika pontos felállítását követően megállapítjuk, hogy gyógytornával, mozgásjavító vízi tornával korrigálható egy elváltozás. Ezen esetekben az egészségközpontunkban gyógytornászaink által tartott mozgásjavító rehabilitációs torna vagy a vízi torna segíthet a gyógyulásban.

Számos elváltozás javítható, fájdalommentessé tehető infúziós és gyógyszeres kezeléssel vagy ízületi, intraarticularis injekció beadásával. Komplex megoldások esetén a gyógyszeres kezelés kiegészítő eljárás lehet a fizikoterápiás fájdalomcsillapításhoz.

További információk: +36-30/133-64-79 / ivan.daniel@aquagyogyaszat.hu

TB TÁMOGATOTT REUMATOLÓGIAI SZAKRENDELÉS IS ELÉRHETŐ KIZÁRÓLAG AZ AQUA GYÓGYSZAT FÜRDŐGYÓGYÁSZATI KEZELÉSEIRE TÖRTÉNŐ KIÍRÁSA CÉLJÁBÓL. A SZAKRENDELÉS KIZÁRÓLAG BEUTALÓVAL ÉRHETŐ EL, MELYRE IDŐPONTFOGLALÁS SZÜKSÉGES AZ ALÁBBI ONLINE FOGLALÁSI RENDSZERBEN:

bottom of page