top of page

Acerca de

hands-female-doctor-looking-cardiogram-holding-bottle-medicine.jpg

Kardiológia és obesitológia

Kardiológiai szakrendelés

A kardiológia az orvostudomány azon ága, amely a szív és a szív- és érrendszer rendellenességeivel foglalkozik. A terület magában foglalja a veleszületett szívhibák, a koszorúér-betegség, a szívelégtelenség, a szívbillentyű-betegség és az elektrofiziológia orvosi diagnózisát és kezelését.

Mikor érdemes felkeresni kardiológiai szakrendelésünket?

 • Mellkasi diszkomfortérzés esetén

 • Légszomj esetén

 • Duzzanat a lábakban 

 • Magas vérnyomás esetén

 • Szokatlanul gyors vagy lassú szívverés esetén

 • Szédülés vagy ájulás esetén

 • Előfordult korai szívbetegség vagy szívhalál egyenes ági rokonnál

 • Érbetegségekből eredő lábfájdalom vagy fekélyek esetén

 • Tünetmentesen szűrés, prevenciós jelleggel

kenny-eliason-MEbT27ZrtdE-unsplash.jpg

Diagnosztika, vizsgálati eljárás

Dr B. Tóth Linda belgyógyász-kardiológus szakorvos kikérdezi a pácienst a panaszaival, kórképével kapcsolatban és a családi kórtörténetből felméri az esetleges rizikófaktorokat. Pácienseink állapotát komplex diagnosztikai vizsgálatok segítségével mérjük fel, melybe beletartozik a szívultrahang, 24 órás vérnyomásmérés - ABPM, HOLTER vizsgálat, perifériás érbetegség szűrés, EKG vizsgálat.

Emellett szükség esetén vagy általános egészségügyi kivizsgálás cáljából teljeskörű laborvizsgálatra is lehetőség van az AQUA Gyógyászatban.

Gyógyászatunkon Kardio CT vizsgálat is elérhető előjegyzés alapján. 

Invazív Kardiológiai Osztályos háttérrel, szükség szerint szívkatéteres vizsgálatot szervezünk pácienseinknek rövid határidővel.

Gyógyszeres fogyás támogatás
Dr B. Tóth Linda belgyógyász-kardiológus szakorvos vezeti kardiológiai szakrendeléseinket. A doktornő obezitológus végzettséggel is rendelkezik. Az obezitológia több szakmát érintő szakterület, amely túlsúlyos, elhízott betegek anyagcsere állapotának felmérésével, az elhízás oki tényezőinek kivizsgálásával és ezek ismeretében a túlsúly korrekciójára irányuló terápiával segíti az elhízott betegek fokozott kockázatának csökkentését. Egyes esetekben fogyasztó injekció beadására is van lehetőség.

fogyás támogatás mellett dietetikai tánácsadás valamint gyógytorna is elérhető az AQUA Gyógyászaton, mely egyes esetekben a kardiológiai betegségek, elváltozások megszüntetésében is segíthet.

 

A kardiológiai betegségek megelőzése érdekében fontos a rendszeres, tudatos testmozgás. Megtervezett pulzuskontrollált személyi edzés érhető el az AQUA Body edzőteremben.

Koronavírus betegség után érdemes a fokozott kardiológiai kockázatú betegek esetén igénybe venni post-covid szűrési csomagunkat. Szükséges esetben post-covid terápia javasolt fizioterápiás, gyógyszeres és manuálterápiás eszközökkel folyamatos orvosi kontroll mellet.

Műtétek, szívbetegségek után javallott kardiológiai rehabilitáció is elérhető a gyógyászatunkon, mely kezeléseket egy kardiológia rehabban gyakorlott, a debreceni egyetemen is oktató gyógytornászunk végez.

További információk: +36-30/133-64-79 / ivan.daniel@aquagyogyaszat.hu

 • 30 perc

  Árlista alapján
bottom of page