top of page

Acerca de

DSC08794.jpg

Idegsebészet

Idegsebészeti szakrendelés

Az idegsebészet az agy, a gerincvelő és a gerincoszlop, valamint a minden egyéb perifériás ideg sérülésével vagy betegségével/rendellenességével küzdő betegek diagnosztizálásával és kezelésével foglalkozik.

Milyen panaszok fennállása esetén forduljunk idegsebészhez?

 • Ágyéki (deréktáji) vagy keresztcsonttáji fájdalom

 • Gerinc- és hátfájdalom 

 • Porckorongsérv, gerincsérv

 • Ínhüvely gyulladás

 • Folyamatos hátfájás

 • Gerinc daganat

 • Gerinccsatorna szűkület

 • Csigolya elcsúszás

DSC08792.jpg

Komplex kezelések, vizsgálatok

Dr Czigléczki Gábor idegsebész az első vizsgálat alkalmával  kikérdezi a pácienst a panaszaival kapcsolatban, illetve átnézi a korábbi teljes orvosi dokumentációját, valamint - amennyiben készült - RTG, CT vagy MRI vizsgálat, amely 12 hónapnál nem régebbi, annak képanyagát. Kérjük, ezeket a vizsgálatra hozza magával.

A magánrendelésen konzultáció vagy kontroll vizsgálat zajlik. A korábbi dokumentumok és a helyszíni kontroll után kiértékelésre kerülnek a vizsgálati eredmények és komplex diagnózis történik. Az eredmény függvényében a doktor úr elkészíti a páciens részére a személyre szabott kezelési tervet. 

Az idegsebészeti vizsgálat nem azt jelenti, hogy kizárólag sebészeti beavatkozást igénylő betegségekkel lehet felkeresni a szakrendelést, így amennyiben műtéti beavatkozást nem igényel a diagnózis, a betegnek számos kiegészítő terápia áll rendelkezésére a mielőbbi gyógyulás érdekében.

Az AQUA Gyógyászatban szakképzett gyógytornászok által tartott, az egyén igényeire szabott tornatermi és vízi gyógytornára, gerinctornára is van lehetőség, mely önálló vagy kiegészítő terápiaként is alkalmazható. 

A fájdalmak enyhítésére gyógyászati központunkban lehetőség van helyszíni fájdalomcsillapító masszázs igénybevételére, valamint gyógyszeres infúziós kezelésre egyaránt.

ÚJ SZOLGÁLTATÁS! - Ultrahang vezérelt infiltrációs kezelés

Az ultrahang vezérelt infiltrációs vagy blokádkezelések bevezetése a mindennapi gyakorlatba kiváló lehetőséget nyújtanak a gerincpanaszok és fájdalmak enyhítésében. Leggyakrabban olyan esetekben alkalmazhatók, amikor a fájdalmak eredete egy jól meghatározott ponthoz vagy helyhez köthető a gerincben. Ilyen állapot lehet például a sérvek által okozott kisugárzó (gyöki) fájdalom vagy a sacroiliacalis ízület fokozott elhasználódása miatt kialakult lokális derékfájdalom.

Milyen esetekben használható az ultrahang vezérelt infiltrációs kezelés?
- végtagokba kisugárzó fájdalmak kezelésére
​- sacroiliacalis ízületből származó fájdalom kezelésére

Hogyan zajlik egy ultrahang vezérelt infiltrációs kezelés?
Az eljárás igazi előnye, hogy ambulánsan „jön-megy” alapon végezhető, tehát nem igényel befekvést vagy kórházi hátteret. 
A betegség felmérése mindig egy orvosi konzultációval kezdődik. A konzultáció során betegvizsgálat és a képalkotó felvételek (pl. MR) áttekintése történik. Mindezek elengedhetetlenek ahhoz, hogy a betegség eredetére fény derüljön. Fontos kérdés az is, hogy nem állnak-e fenn olyan kizáró okok, amik az ultrahang vezérelt kezelést megakadályozzák.
 

Amennyiben a diagnózis egyértelmű, megtörténhet a kezelésre való előjegyzés. A kezelés napján kísérővel kell érkezni. A kezelőágyra való felfekvés után az ultrahanggal áttekintő vizsgálat történik az érintett gerincszakaszról, majd megtörténik a szúrás tervezése. A beavatkozás során első lépésként az érintett terület fertőtlenítőszerrel való többszöri lemosása történik. Az eszközök beizolálása után (minden steril körülmények között zajlik) az ultrahanggal újabb ellenőrzés következik. Ezután történik a legfontosabb lépés, az infiltrációs tű bevezetése. A tű az ultrahang képen végig jól követhető, így elkerülhető az erek és idegek sérülése. A tű célba juttatása után a fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő szer befecskendezhető az érintett fájdalmas területre. Végül a tű eltávolításra kerül, apró szúrásnyom marad csak hátra. A páciens rövid megfigyelést követően a kísérővel otthonába távozhat.

Áraink:
Konzultáció: 33 000 Ft

Kontroll vizsgálat: 20 000 Ft

Ultrahang vezérelt infiltrációs kezelés: 60 000 Ft

További információk: +36-30/133-64-79 / ivan.daniel@aquagyogyaszat.hu

 • 15 perc

  Min. 20 000 magyar forint
bottom of page