top of page

Acerca de

Névtelen terv (9).png

Belgyógyászat/Hypertónia

Belgyógyászat/Hypertónia

Belgyógyászati vizsgálatunkon Dr. Szabó István főorvos várja a kedves pácienseket. 

Az AQUA Gyógyászatban olyan széleskörű belgyógyászati ellátást biztosítunk, amely magában foglalja a megelőzést, a diagnosztikát, valamint lehetőséget biztosítunk kiegészítő kezelések igénybevételére.

Belgyógyászati szakrendelésünk célja, hogy minden páciens számára egyéni és hatékony egészségügyi megoldásokat kínáljunk, legyen szó krónikus betegségekről, specifikus tünetekről vagy az egészséges életmód megőrzéséről.

A modern diagnosztikai eszközökkel felszerelt rendelőnkben Dr. Szabó István részletes kivizsgálásokat végez, és személyre szabott terápiás tervet dolgoz ki közösen a pácienssel. Fontosnak tartjuk a betegek részvételét és tájékoztatását, hogy együttműködve hozhassuk meg a legjobb döntéseket az egészségük érdekében.

Mikor érdemes belgyógyász szakorvoshoz fordulni?

Amennyiben olyan általános vagy specifikus egészségügyi problémával küzd, amely kihat az általános egészségi állapotára, valamilyen eltérést tapasztal általános közérzetében, érdemes lehet felkeresni egy belgyógyász szakorvost, hogy feltárhassák a kiváltó okot:​

 1. Lázas állapotok: Tartós láz, lázcsillapítók ellenére is fennálló láz esetén.

 2. Emésztési problémák: Gyakori hasmenés, székrekedés, puffadás, gyomorégés vagy egyéb emésztési zavarok.

 3. Fájdalom: Különböző eredetű és lokalizációjú fájdalmak, például hasi fájdalom, mellkasi fájdalom, hátfájdalom.

 4. Szív- és érrendszeri tünetek: Magas vérnyomás, szívritmuszavarok, szívdobogás érzése.

 5. Légzőrendszeri problémák: Tartós köhögés, légszomj, asztma, krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD) tünetei.

 6. Post COVID tünetek esetén: Fáradtság, mellkasfájdalom, légszomj, koncentrációs problémák és kognitív zavarok, fájdalom és ízületi problémák, fejfájás, szag- és ízvesztés, alvásproblémák, hangulatváltozások

 7. Endokrin rendszeri problémák: Cukorbetegség tünetei, pajzsmirigyproblémák, hormonális egyensúlyhiányok.

 8. Vese- és húgyúti panaszok: Gyakori vizelési inger, vizeletváltozások, vesebetegségre utaló tünetek.

 9. Fáradtság és kimerültség: Tartós, érthetetlen fáradtság, energiahiány.

 10. Súlyproblémák: Hirtelen súlyvesztés vagy súlynövekedés, anorexia vagy túlzott étvágy.

 11. Reumatológiai problémák: Ízületi fájdalmak, duzzanatok, mozgásbeszűkülés.

 12. Vírusfertőzések és fertőző betegségek: Például influenza, mononucleosis, légúti fertőzések.

 13. Általános szűrővizsgálat céljából: Akár tünetmentes állapotban is érdemes rendszeresen felkeresni egy belgyógyászt a megelőzés és az egészségi állapot monitorozása céljából.

 14. Lyme-kór szűrés és kezelés.

410478344_2739322949549379_8781474585035310995_n (1).jpg

Dr. Szabó István
Belgyógyász főorvos,
az AQUA Gyógyászat alapítója

Orvosi pályáját belgyógyászként kezdte, majd az általános kardiológia felé vette az irányt.

Kardiológiai tanulmányain belül a szívkatéterezésre, illetve a végtagiérfestésre specializálódott, majd a kardiologiai intenzív osztályon dolgozott.

 

Elvégezte a hyertonia specialista vizsgát és 10 éven keresztüla Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház sürgősségi osztályán osztályvezető főorvos volt.

Szakmai pályafutása alatt számos tudományos konferencián  előadóként, meghívott szakértőként szerepelt, nevéhez több tudomanyos publikació köthető.

Fontos megjegyezni, hogy a belgyógyászok nemcsak tüneti kezelőként, hanem az egész szervezet egészségét érintő problémák diagnosztizálásában és kezelésében is segíthetnek.

Minden esetben, ha aggasztó tüneteket tapasztal, ajánlott szakorvoshoz fordulni, aki szakértelmével és tapasztalatával segít a megfelelő diagnózis felállításában és a megfelelő kezelési terv kidolgozásában.

Hypertónia

A hypertónia, vagyis a magas vérnyomás komoly egészségügyi probléma, amely jelentősen növelheti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, ezért a vérnyomásproblémákkal élők számára fontos a rendszeres orvosi ellátás és szakértői kezelés. A hypertóniai szakrendelésen Dr. Szabó István átfogó vizsgálatot végez, megvizsgálja a magas vérnyomás okait és értékeli annak súlyosságát.

 

A kivizsgálást követően a páciens részletes tájékoztatást kap a kezelési lehetőségekről, életmódváltásról, és a gyógyszeres terápiáról. A hypertóniai szakrendelés célja, hogy segítse a pácienseket a vérnyomásuk megfelelő szinten tartásában, ezzel hozzájárulva az érrendszeri problémák megelőzéséhez és az egészséges életmód kialakításához. A szakorvosi ellátás révén a hypertóniával élők hatékony és személyre szabott kezelést kaphatnak az egészségük megőrzése érdekében.

Kiegészítő terápiája lehet az infúziós kezelés, melyről ITT OLVASHAT részletesebben.

POST-COVID vizsgálat

A post-COVID szakrendelés egy olyan szakmai konzultáció, amely a koronavírus betegségen átesett páciensek átfogó kivizsgálását jelenti, mely során  a szakorvos feltárja az esetlegesen hosszútávon fennálló tüneteket és azok kezelési lehetőségeit.  A szakorvos átfogó vizsgálat során feltárja az esetlegesen fennmaradó fizikai és mentális tüneteket, beleértve a fáradtságot, légzési nehézségeket, kognitív kihívásokat, valamint íz- és szaglásvesztést. A post-COVID szakrendelés célja a betegek támogatása a gyógyulás és rehabilitáció folyamatában, különös tekintettel a hosszú távú következményekre. Ezen szakorvosi ellátás segítséget nyújthat abban, hogy orvosszakmai szempontokat követve kezelhesse a beteg az esetleges maradandó tüneteket a koronavírus után.

Árak:
Belgyógyászati vizsgálat: 20 000 Ft

Recept felírás: 5 000 Ft
Sürgősségi vizsgálat: 35 000 Ft (Telefonos megbeszélés alapján munkanapokon.) 
Kizárólag TELEFONON foglalható a +3676/500-325-ös telefonszámon.


AQUA BODY bérletesek -10% kedvezménnyel vehetik igénybe a belgyógyászati vizsgálatot!

Belgyógyászat időpontfoglalás

Foglalj időpontot online!

bottom of page