top of page

Acerca de

Swimming Trainer with Students

Vizes fejlesztő foglalkozás, úszásoktatás

Vizes fejlesztő foglalkozás, úszásoktatás

Az úszásoktatás minősége a megfelelő alapoknál kezdődik. Fontos, hogy gyermek megszeresse és élvezze ezt az egyedi közeget. Az oktatást ezért „vízhezszoktatással” kezdjük, melyet játékos feladatokkal teszünk élvezetessé a legkisebbek számára. Így a megfelelő légzésfunkciók és reflexek kialakítása során gyermekében egy pozitív kapcsolat alakulhat ki az úszás óra és a víz iránt. Ha sikeresen kialakítottuk ezt a pozitív kapcsolatot, elkezdődhet az oktatása a hason és háton történő lebegésnek. Ezek elsajátítása szintén nélkülözhetetlen a helyes úszótechnikák későbbi kialakításában.

Hiszen a víz, mint eltérő közeg, egyedi mozgásformát igényel, mást mint a parton végzett sportoknál.

 

Az első mozdulatok, első gyakorlatok legfontosabb eleme a biztos kiindulóhelyzet. Az eddig ismertetett minőségi alapokról indulva először a hát és a gyorsúszás lábtempóit sajátítják el a gyerekek, ezt követően ugyanebben az úszásnemben a kartempókkal ismerkednek és tanulják meg. Ahogy a gyermek fejlődik, következik a mellúszás lábtempó és kartempó .Ez már egy jóval komplexebb mozgásanyag, amely tanulásához fontos a megfelelő koordinációs készség is.

 

Úszásóráink kis létszámban (3-4 fő) kerülnek megszervezésre mert:

  • így figyelembe lehet venni a gyermek fejlődési ciklusait

  • jobb kommunikációt lehet kialakítani

  • egyedi feladatokat is lehet biztosítani a gyermekek számára

  • hatékonyabb a tanulás

Fontos megjegyezni, hogy a gyermek a későbbiekben nem tudja olyan minősében tanulni az úszást a fent leírt alapok nélkül. Ezért az órák menetének a kialakításakor a legfontosabb szempont a minőség nem pedig a gyorsaság.

Időpontfoglalás telefonon:
+36 76 500 325

Girls Swimming Underwater
bottom of page